top of page

Börja spela golf - Grönt kort guide

Uppdaterat: 9 okt. 2022

Golf är en sport som kan njutas av både nybörjare och proffs. Det är lätt att komma igång, men det tar tid och övning att bli en bra golfspelare, men allt börjar med ett grönt kort! Vi går igenom allt du behöver veta när du ska börja spela golf!Du kan enkelt börja spela golf.

Om du aldrig har spelat golf förut kan det verka som en skrämmande sport. Men det finns gott om resurser tillgängliga för nybörjare som vill lära sig grunderna och börja spela.


Ett sätt som nya golfare kan komma igång på är genom att dra nytta av lektioner från lokala klubbar eller instruktörer som är utbildade i att lära nybörjare hur man spelar golf. Detta kan vara särskilt användbart om du är intresserad av att lära dig mer om klubbval och hur du bäst använder din utrustning på banan.


Om du inte bor nära en golfbana, oroa dig inte! Det finns massor av online-tutorials tillgängliga online såväl som några bra böcker som lär spelare allt de behöver veta om att komma igång med denna sport.


Grunderna i golf

Golf är en sport för alla åldrar. Det är en idealisk aktivitet för både nybörjare och erfarna golfare, så länge du har tillgång till en bana eller driving range, kan slå bollen med precision och är bekväm med att spela på egen hand.


Eftersom golf kräver så mycket skicklighet och uppmärksamhet på detaljer, rekommenderas det att du börjar med en privatlektion innan du ger dig ut på egen hand. Du kommer att lära dig hur du placerar dig korrekt vid adresspunkten (platsen där du håller din klubba) så att när du svingar tillbaka den genom slagzonen (där bollen kommer i kontakt med klubbhuvudet), går all din kroppsvikt till fast kontakt istället för att enbart förlita sig på enbart styrka. Detta kommer att hjälpa till att säkerställa att varje slag går dit du vill utan några slicear, hooks eller andra missöden!


För att få ett golfhandikapp


För att få ett officiellt handikapp måste du först registrera dig hos en golfklubb och ta en lektion. Därefter måste du klara ett prov om golfreglerna. Om du kan göra allt detta, så grattis! Du är redo för din första runda på banan!


Regler för grönt kort teori-provet

Grönt kort-provet är ett test av golfkunskaper. Det är också ett bra sätt att lära sig om sporten, och om du inte klarar det på första försöket, oroa dig inte, det kommer inte att skada dina chanser att bli en Tour-spelare... det värsta som händer är att du får göra om det.


Hur förbereder jag mig för grönt kort-provet?

Det viktigaste är att vara väl förberedd. Studera upp reglerna och reglerna för spel, såväl som andra aspekter av att vara en amatörgolfare (som klubbval). Du bör också bekanta dig med några grundläggande termer för att kunna kommunicera effektivt med andra under tiden du spelar (till exempel: veta vad fairway, rough osv är för något). För att din plugga effektivt på teorin till grönt kort rekommenderar vi mingolf egna guider alternativt Youtube beroende på hur man lär sig bäst.

Dra nytta av experter

Det finns många golfexperter som kan hjälpa dig att lära dig spelet bättre och förbättra dina färdigheter, inklusive:


En golfinstruktör eller coach. En professionell instruktör kan ge dig instruktioner om hur du spelar varje del av sporten, samt ge råd om hur du bäst använder din utrustning och andra tillgängliga resurser.


Tekniken gör det lättare att lära sig

Golfbranschen förändras. Tekniken har gjort det lättare för nya spelare att lära sig spelet och njuta av det, vilket innebär att fler kommer att kunna spela golf.


Det finns många sätt du kan lära dig att spela golf:


Onlinekurser - Det finns massor av gratis onlinekurser tillgängliga på YouTube, Google Play och iTunes som lär nybörjare hur man svingar klubban på rätt sätt för alla nivåspelare. Du behöver inte köpa någon utrustning eller gå någon annanstans om du letar efter hjälp med att lära dig grundläggande färdigheter som att slå fairways och bunkrar på greenside; registrera dig bara för lektioner från en instruktör över Skype eller via en annan videoplattform som Twitch, TV eller Netflix!


Appar – Appar som Hole 19 och GolfGamebook gör det roligt att öva slag genom att visa saker som hur långt bort varje klubbhuvud ska placeras när man siktar på olika mål (som träd). Detta gör att spelare som inte är särskilt självsäkra ännu men som ändå vill ha en exakt uppfattning om vart de är på väg med sina skott så att de vet vart de ska sikta nästa gång!


LÄS MER OM UTRUSTNING PÅ BANAN...


De olika spelformerna:


Det finns fem grundläggande former av golf:


- Matchspel

- Slagspel

- Scramble

- Foursome

- Individuellt slagspel


Slutsats

I den här artikeln har vi utforskat hur du kommer igång med att spela golf. Vi har täckt grunderna, inklusive utrustning och etikett, samt tips om hur du håller ditt spel i form. Vi hoppas att du efter att ha läst all denna information om varför du bör börja spela golf och vad som gör det till en bra sport för nybörjare som dig själv känner dig redo att prova! Lycka till där ute på kursen med oss ​​- vi önskar er också lycka till!

190 visningar

댓글


GÖR SOM MÅNGA GOLFSPELARE OCH FÅ
TIPS FRÅN COACHEN

Och missa inte dem senaste erbjudanden från märken som Titleist, TaylorMade, Nike, Cobra och många fler!

VI HÖRS!

MEST LÄSTA

29230.jfif
bottom of page