top of page

LIV touren TV 2023 - Allt du behöver veta om LIV touren

Uppdaterat: 13 mars 2023

LIV Golf Tour är en relativt ny professionell golftour som grundades år 2020. Tour är en unik turneringsserie som sätter en ny standard för hur golftävlingar kan genomföras och visas för tittarna runt om i världen.

LIV Golf Tour lockar några av världens mest kända golfspelare, inklusive Phil Mickelson, Justin Rose och Henrik Stenson. Dessa spelare är några av de bästa i världen och är en av anledningarna till att LIV Golf Tour har blivit så populär bland golfentusiaster runt om i världen.


Var sänds LIV golf på TV 2023

För att se LIV Golf Tour på TV kan man följa turneringen på en rad olika plattformar. I Sverige har det sänds bland annat på Viasat Golf och Viaplay. Andra internationella kanaler som har sänt LIV Golf Tour inkluderar Golf Channel och Sky Sports.


Det finns också möjlighet att följa turneringen direkt på LIV Golf Tours egen plattform, där man kan streama turneringar i hög kvalitet från var som helst i världen. Detta är ett fantastiskt alternativ för de som inte har tillgång till TV-kanaler som sänder LIV Golf Tour.Spelformat

Det kanske första man lägger märke till bara genom att titta på LIV Golf-schemat är att det bara finns tre rundor. På PGA Tour är fyra golfrundor.


PGA Touren har mer än 100 golfare i de flesta av sina turneringar, och systemet med fyra rundor möjliggör en enkel cut mitt i turneringen.


Så är det inte med LIV Golf. Med bara 48 golfare och tre rundor kommer alla golfare att tävla från början av den första rundan till slutet av den tredje, om de inte bestämmer sig för att dra sig ur.


Shot gun start minskar hur lång tid en runda kommer att pågå, men det är mer gynnsamt för ett mindre fält. Starter med shot gun på PGA Tour skulle fortfarande kräva förskjutna starttider med tanke på antalet golfare i fältet, medan grupper om tre i LIV Golf alla skulle kunna starta samtidigt.


Lagspel

Ingenting kommer att överraska tittarna mer än lagspelet som introducerades av LIV Golf. PGA Tour är nästan uteslutande individuellt spel.


I LIV Golf är det 12 kaptener som draftar tre lagkamrater varje vecka. Under loppet av den tre dagar långa turneringen räknas de två bästa slagspelsresultaten från de första två omgångarna mot lagets totalsumma. I den sista omgången räknas de tre bästa poängen från laget för att avgöra det vinnande laget.


Draften för spelare genomförs i ormformat varje vecka, och lagen har sina egna namn, färger och logotyper.


Lagformatet kommer att äga rum under var och en av de åtta veckorna av säsongen, men den åttonde veckan kommer att bestå av ett lagmästerskap som kommer att vara en seedad fyra dagars, fyra rundor match-play knockout-event. Det betyder att lag kommer att paras ihop och arbeta sig igenom en elimineringsgrupp tills en vinnare koras


Sammanfattningsvis är LIV Golf Tour en unik och spännande golfturnering som lockar några av de mest kända och talangfulla spelarna i världen. Genom sitt innovativa tävlingsformat och genom att erbjuda flera olika sätt att följa turneringen, är LIV Golf Tour en turnering som är väl värd att följa för alla golfentusiaster.


LIV touren pengar

Plånboken i LIV Golf-evenemang kommer att dvärga alla utbetalningar för golfare på PGA Tour, och det begränsade fältet betyder att alla kommer att få en del.


Golfare som inte når cutten i PGA Tour-evenemang får inte betalt för det evenemanget. På LIV Golf garanteras golfare en del av plånboken bara genom att gå in.


Londonevenemanget har en plånbok på 25 miljoner dollar. Av det kommer $20 miljoner att delas mellan de 48 golfarna i den individuella delen av turneringen. De återstående $5 miljonerna kommer att delas mellan de tre bästa lagen.


Den golfspelare som vinner den individuella delen av LIV Golf London-turneringen kommer att få $4 miljoner, medan den som kommer på sista plats kommer att tjäna $120 000. Det vinnande laget kommer att dela $3 miljoner mellan fyra golfare; $1,5 miljoner kommer att gå till andraplatsen; och $500 000 kommer att gå till laget på tredje plats.


Efter det åttonde evenemanget, lagmästerskapet, kommer det vinnande laget att dela på $16 miljoner. Alla lag kommer att tjäna en del av en större plånbok, men det sista laget tjänar $1 miljon.


FAQ LIV TOUREN


Vad är LIV Golf Tour och hur skiljer den sig från andra golftourear?

LIV Golf Tour är en professionell golftour som grundades år 2020 och skiljer sig från andra golftourear genom att ha en mer inriktning på underhållning och spänning.

Vilka spelare deltar i LIV Golf Tour?

Vilket tävlingsformat används på LIV Golf Tour?

Var och när arrangeras LIV Golf Tour-turneringar?

Vilka prispengar finns det att vinna på LIV Golf Tour?

Vilka banor spelas det på under LIV Golf Tour-turneringarna?

Hur kan man köpa biljetter till LIV Golf Tour-turneringar?

Vilka är de senaste resultaten och vilka spelare leder rankingen på LIV Golf Tour?

Vilka är framtidsutsikterna för LIV Golf Tour och vad kan vi förvänta oss av denna turnering i framtiden?

LIV golf spelschema 2023

Feb 24 - 26

El Camaleón Golf Course∙Mexico


Mar 17 - 20

The Gallery Golf Club∙USA


Mar 31 - Apr 03

Orange County National∙USA


Apr 21 - 23

The Grange Golf Club∙Australia


Apr 28 - 30

Sentosa Golf Club∙Singapore


May 12 - 15

Cedar Ridge Country Club∙USA


May 26 - 29

Trump National Golf Club Washington DC∙USA


Jun 30 - Jul 02

Real Club Valderrama∙Spain


Jul 07 - 09

Centurion Golf Club∙UK


Aug 04 - 07

The Old White at The Greenbrier∙USA


Aug 11 - 14

Trump National Golf Club Bedminster∙USA


Sep 22 - 25

Rich Harvest Farms∙USA


Oct 20 - 23

Trump National Doral∙USA


Nov 03 - 05

Royal Greens Golf & Country Club∙Saudi Arabia

6 122 visningar

Hozzászólások


GÖR SOM MÅNGA GOLFSPELARE OCH FÅ
TIPS FRÅN COACHEN

Och missa inte dem senaste erbjudanden från märken som Titleist, TaylorMade, Nike, Cobra och många fler!

VI HÖRS!

MEST LÄSTA

29230.jfif
bottom of page