top of page

The Players Championship 2024 - TV Sverige - Tider alla går ut

Uppdaterat: 27 mars 2023

Players Championship är en av de mest prestigefyllda golfturneringarna i världen, och 2024 års upplaga lovar att bli lika spännande som någonsin. Turneringen kommer att spelas på TPC Sawgrass-banan i Ponte Vedra Beach, Florida, och kommer att innehålla några av de bästa spelarna i spelet som tävlar om en prispott på 150 miljoner kronor.


Var kan man se The Players Championship?

Mellan 14 - 17 mars kan man se The Players Championship på Discovery+.

Eurosport 2 och Kanal 9 kommer också sända under helgen!


Banan - TPC SAWGRASS

TPC Sawgrass-banan anses allmänt vara en av de tuffaste och mest krävande banorna på PGA-touren. Banan är designad av Pete Dye och är känd för sitt ikoniska 17:e hål, ett par 3 som kräver att spelare slår sin boll över vattnet på en ögreen. Banan är också känd för sina smala fairways, djupa bunkrar och utmanande greener, vilket gör den till ett riktigt prov på golfskicklighet.


Spelarna

Players Championship lockar de bästa spelarna i spelet, och 2024 års upplaga kommer inte att vara något undantag. Försvarsmästaren Justin Thomas förväntas återvända för att försvara sin titel, och han kommer att få sällskap av sådana som Dustin Johnson, Rory McIlroy och Brooks Koepka. Andra toppspelare att se upp för inkluderar Bryson DeChambeau, Jon Rahm och Xander Schauffele.


En spelare som säkerligen kommer att vara i rampljuset under årets turnering är Tiger Woods. Den 15-faldiga majormästaren har haft några svåra år, inklusive en allvarlig bilolycka i början av 2021 som gjorde att han fick flera benskador. Woods har inte spelat tävlingsgolf sedan olyckan, men han har uttryckt sin avsikt att återvända till spelet. Om han gör ett framträdande i Players Championship kommer det att vara ett av de mest efterlängtade ögonblicken i turneringens historia.


Favoriterna

Som alltid kommer det att finnas ett antal spelare som anses vara favoriter att vinna turneringen. Dustin Johnson är en av de främsta utmanarna, efter att ha vunnit tävlingen 2019 och slutat på en elfte plats 2021. Johnson är känd för sin kraftfulla körning och exakta järnspel, vilket gör honom till en formidabel motståndare på vilken bana som helst.


En annan spelare att se upp för är Rory McIlroy. Nordirländaren har vunnit Players Championship två gånger, 2019 och 2015, och han anses allmänt vara en av de bästa bollanfallarna i spelet. McIlroy har kämpat med sin puttning de senaste åren, men om han kan hitta formen på greenerna kan han vara ett allvarligt hot.


Brooks Koepka är en annan spelare som kan vara med om titeln. Den fyrfaldige majormästaren har ett starkt rekord i Players Championship, och slutade oavkortat tvåa 2019 och oavgjort sjua 2021. Koepka är känd för sitt starka fokus och sin förmåga att prestera bra under press, vilket kan ge honom en fördel i en så krävande turnering som den här.


Utmanarna

Även om det finns ett antal spelare som anses vara favoriter att vinna turneringen, finns det också ett antal utmanare som kan överraska alla med en stark visning. Xander Schauffele är en sådan spelare. Amerikanen har slutat bland de tio bästa i vart och ett av sina tre senaste framträdanden i Players Championship, och han är känd för sitt konsekventa spel och utmärkta puttning.


En annan spelare att se upp för är Jon Rahm. Spanjoren är en av de bästa bollanfallarna i spelet, och han har ett starkt rekord i Players Championship, och slutade oavgjort på 12:e plats 2021 och oavgjort på nionde plats 2019. Om han kan förbättra sin puttning kan han bli en seriös hot mot favoriterna.


Bryson DeChambeau är en annan spelare som kan överraska alla på Players Championship. Den storslagna amerikanen har en unik inställning till spelet, använder klubbor som alla är lika långa och förlitar sig på sin vetenskapliga kunskap för att fatta strategiska beslut på banan. Även om hans tillvägagångssätt har väckt kritik från vissa håll, går det inte att förneka att DeChambeau har haft framgång på PGA-touren, genom att vinna U.S. Open 2020 och sluta delad på nionde plats vid Players Championship 2021.


"Dark horses"

Även om favoriterna och utmanarna kommer att dra till sig mest uppmärksamhet vid Players Championship, finns det alltid några mörka hästar som kan göra sig ett namn med en stark show. En spelare att se upp för är Patrick Reed. Amerikanen har ett starkt rekord i Players Championship och slutade oavgjort på 10:e plats 2021 och oavgjort på 24:e plats 2019. Reed är känd för sin uthållighet och sin förmåga att prestera bra i stora turneringar, vilket kan göra honom till en farlig motståndare.


En annan mörk häst att hålla ett öga på är Tony Finau. Amerikanen har varit i bra form de senaste åren, slutade bland de tio bästa i alla fyra majors 2019 och vann Northern Trust Open 2021. Finau har en kraftfull sving och är känd för sin förmåga att slå bollen långt, vilket kan ge honom en fördel på den krävande TPC Sawgrass-banan.


Fansen

En av de saker som gör Players Championship så speciellt är det passionerade stödet från fansen. Turneringen lockar enorma publik, och stämningen på banan är alltid elektrisk. Covid-19-pandemin har dock haft en betydande inverkan på sportevenemang runt om i världen, och det är troligt att 2024 Players Championship kommer att spelas under vissa restriktioner.


Även om detaljerna för eventuella restriktioner ännu inte har bekräftats, är det troligt att det kommer att finnas gränser för antalet fans som får delta i turneringen. Sociala distansåtgärder kan också vara på plats, och fans kan bli tvungna att bära masker medan de är på banan. Men även med dessa restriktioner på plats kommer Players Championship säkerligen att bli en minnesvärd händelse för alla inblandade.


Slutsats

Players Championship är en av de mest efterlängtade händelserna på golfkalendern, och 2024 års upplaga lovar att bli lika spännande som någonsin. Med ett starkt fält av spelare, en krävande bana och passionerade fans kommer turneringen garanterat att ge massor av dramatik och spänning. Oavsett om du är en inbiten golffantast eller bara en tillfällig observatör, är Players Championship ett evenemang du inte får missa.

1 243 visningar

Commentaires


GÖR SOM MÅNGA GOLFSPELARE OCH FÅ
TIPS FRÅN COACHEN

Och missa inte dem senaste erbjudanden från märken som Titleist, TaylorMade, Nike, Cobra och många fler!

VI HÖRS!

MEST LÄSTA

29230.jfif
bottom of page